Edifact koppeling NEDAP ONS dat is Samenwerken door it

Zorg voor ouderen is en blijft mensenwerk. Door de toenemende vergrijzing is het goed om na te denken over slimme oplossingen om dit werk te ondersteunen en makkelijker te maken, bijvoorbeeld door de inzet de Edifact koppeling op ONS. De koppeling maakt het mogelijk veilig te communiceren met andere zorgverleners, waarbij alle zorgverleners vanuit hun eigen dossiers blijven werken.

  • Communicatie op basis van de veilige netwerken die gebruikt worden door huisartsen en ziekenhuizen
  • Vanuit ONS kunnen communiceren met het Huisarts Informatie Systeem (de huisarts hoeft dus niet ergens anders in te loggen).
  • Privacy geregeld door Push verkeer en gebruik vanuit ONS en Huisarts Informatie Systeem
  • Te gebruiken voor de inhoudelijke zorg (communicatie rondom een cliënt), als ook om de processen te verbeteren door bv een uitvoeringsverzoek elektronisch te ontvangen.
  • Versturen en ontvangen van berichten

Contact

Op zoek naar een IT-oplossing voor uw probleem in de ketenzorg voor ouderen of wilt u meer weten over samenwerken.it? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs bij Vivia BV in Haaksbergen.

Support

Voor ondersteuning kan contact opgenomen met servicedesk van Samenwerken.it Onze standaard support uren zijn 8:00-17:00 tijdens werkdagen in Nederland.

We zijn bereikbaar
per mail op: support@samenwerken.it
telefonisch op: +31 85-77 32 040

Over Samenwerken.it

Samenwerken.it is opgestart door Bertus Buitenhuis (Buitenhuis Zorg en IT) en Tjeerd Canrinus (Vivia BV). Na de startup-fase ondersteund door het Business Innovatie Centrum de Gasfabriek, is Samenwerken.it per 1 september 2019 volledig onderdeel van Vivia BV. Bertus Buitenhuis blijft op de achtergrond nog zeer betrokken bij de doorontwikkeling van onze diensten.

Laatste nieuws

Edifact KPN ontsloten

Vanaf nu is het ook mogelijk om berichten via het Edifact-netwerk van E-Zorg / KPN te versturen. Naast het Zorgmail-Netwerk van VANAD Enovation ondersteunen we nu ook het netwerk van KPN.
Wanneer ook andere diensten van KPN worden afgenomen, kan het KPN edifact-netwerk een goedkoop alternatief zijn. Het netwerk biedt basisfunctionaliteit, voldoende om berichten uit te kunnen wisselen met de meest gebruikte Huisarts Informatie Systemen.

Nieuwe handleidingen voor gebruik HIS

Bij de implementatie van de Edifact koppeling bij De Zorgroep in de regio Venlo en bij Sutfene in de regio Zutphen hebben we de koppeling gerealiseerd met 2 nieuwe Huisarts Informatie Systemen; CGM (MIRA) en Omnihis. De handleidingen zijn beschikbaar op de pagina Werking Edifact koppeling ONS
Voor de meest gebruikte Huisarts Informatie Systemen zijn nu handleidingen beschikbaar.

Implementatiepartners geschoold

Vanmiddag hebben we het tweede webinar gegeven aan enkele implementatiepartners van Nedap. De partners; Infozorg, Quattri en Bij ONS weten nu wat de technische mogelijkheden zijn en hoe ze het proces kunnen begeleiden om tot goede procesafspraken te komen met de huisartsen.

Laboratoriumuitslagen in ONS

Samenwerken.it heeft samen met de adviseurs van Infozorg voor de Kwadrantgroep een oplossing ontwikkeld voor het inzien van de laboratoriumuitslagen door de Specialist Ouderenzorg in ONS. Infozorg heeft de Business-case opgesteld en doet de interne begeleiding bij de KwadrantGroep. De laboratoriumuitslagen worden als PDF aan de juiste cliënt gekoppeld. Daarnaast wordt er een actie op de deskundigheid van de Specialist Ouderenzorg in ONS gezet. Neem voor meer informatie contact op met Info, Contact & support of Maarten Vierhout van Infozorg.

Sint Jozef Wonen en Zorg kiest voor de Edifact koppeling

Ook bij Sint Jozef wonen en Zorg uit Meijel gaan we de koppeling implementeren. De koppeling wordt ingezet om de communicatie met de huisartsen uit de regio te ondersteunen. De implementatie wordt begeleidt door www.quattri.nl

Twee nieuwe klanten; Santé Partners en Valuas Zorggroep

We zijn blij met grote en kleine klanten. Het jaar is goed begonnen met de samenwerking met Valuas Zorggroep en Santé Partners (in het werkgebied van het voormalig STMR).

Accordis nieuwe implementatiepartner

Ook Accordis hebben we toegevoegd als implementatiepartner. Samen gaan we de communicatie tussen zorgverlener naar een hoger plan brengen.

Warande gaat informatie uitwisselen met huisartsen

Ook Warande gaat informatie uitwisselen met de huisartsen. Zowel het versturen van de informatie in de vorm van vrije tekst, als ook het versturen van gewicht, bloeddruk en suiker op gestructureerde wijze. En natuurlijk het ontvangen van berichten van de huisartsen, bijvoorbeeld het verzoek om een cliënt in zorg te nemen.

Sutfene en Verian in productie

In het kader van de pilot Ouderzorg van de HRZu wordt de Edifact communicatie tussen huisartsen en wijkverpleegkundigen uitgebreid getoetst. Zowel Sutfene als Verian maken nu gebruik van de Samenwerken.it koppeling met ONS. Daarnaast doet Buurtzorg mee aan de pilot met hun eigen ECD.