Deventer Ziekenhuis present op congres: Mobile Healthcare

13/12/2012

Vandaag 13 december is de tweede dag van het Mobile Healthcare congres in de Expo in Houten. Vele presentaties betreffen dan ook mobiele oplossingen voor gebruikers. Het Deventer Ziekenhuis heeft uitleg gegeven over hun multi inzetbare oplossingen OmniPad, Omniview en Zorgdossier. Voor meer informatie kijk ook op Youtube:  http://www.youtube.com/watch?v=2IJ0AyVHmwg

Gebruikers als zorgverleners, maar ook patiënten. Hoe betrekken we de patiënten bij hun zorgproces. Vele initiatieven zijn er dan ook gericht op het gebruik van de smartphone of tablet. Met dit medium zijn specialisten en patiënt snel, simpel en effectief in staat om met elkaar te communiceren. Het Deventer Ziekenhuis was gevraagd om in dit kader haar oplossing te tonen. De EPD viewer, die overigens verder gaat dan alleen een tablet App.

De applicatie is ook beschikbaar voor specialisten en huisartsen in en rond het Deventer Ziekenhuis (DZ). Namens DZ spraken ing. Bob Fenneman (hoofd beheer en ontwikkeling ICT) en Dr. Harry de Vries (chirurg-oncoloog) over hun ervaringen over ICT strategie, implementatie, draagvlak, omvang en vooral gebruik en effect. De dagvoorzitter sprak al van een unicum, alleen al van het feit dat ICT en specialist samen op het presentatie podium stonden. Er waren dan ook genoeg reacties uit de zaal die allen enthousiast werden behandeld. Hoe loggen huisartsen in?  Huisartsen maken deel uit van ons eigen netwerk, dus we weten wie ze zijn en waar ze vandaan inloggen legt Bob Fenneman uit.

Hoe ver ga je met het vrijgeven van data aan de patiënt? Dhr. de Vries legt uit: `Dat is iets wat we moeten onderzoeken. Het is altijd lastig uit te leggen hoe goed of slecht de situatie voor een patiënt is op basis van cijfers. Het gaat ook om het individu. Dat zal een boeiend traject worden, maar we gaan het klaren. Het doel van het DZ is transparantie, en dat kunnen we geven op deze manier.´ Al met al was het een geslaagde presentatie, waar de sprekers met plezier op terugkijken.